Tudorel Toader
Foto: Digi24

3095861082

de (321) 205-6890 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Prevederea din Ordonanţa de Urgenţă 7 care le-ar fi permis şi judecătorilor să fie numiţi la conducerea parchetelor va fi abrogată, a anunţat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Este singura modificare din controversata Ordonanţă de modificare a legilor justiţiei la care Guvernul renunţă. Au rămas astfel în vigoare celelalte prevederi controversate, precum scoaterea Secţiei de anchetare a magistraţilor din subordinea procurorilor sau delegarea procurorilor în funcţii de conducere.

Laura Codruta Kovesi
Foto: Captura Privesc.eu

Laura Codruţa Kovesi, audiată marţi în comisiile Parlamentului European pentru postul de procuror-şef al UE

de V.M. HotNews.ro
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată, marţi după-amiază, la Bruxelles, în comisiile de specialitate din Parlamentul European pentru funcţia de procuror-şef european. Fosta şefă DNA este unul dintre cei trei candidaţi preselectaÅ£i de o comisie de experÅ£i, împreună cu un francez şi un german, care vor fi audiaţi pentru acest post.
Igor Dodon
Foto: Facebook / Igor Dodon

​​Alegeri R. Moldova, rezultate finale: Socialiştii, pe primul loc, cu 31,15% / Platforma pro-europeană ACUM, pe locul doi la voturi, dar pe trei la mandate, după partidul lui Plahotniuc

de V.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM), al preşedintelui Igor Dodon, se clasează pe primul loc în urma alegerilor legislative desfăşurate duminică, după numărarea a 100% din voturile din circumscripţia naţională, anunţă presa de la Chişinău. Astfel, Socialiştii au obţinut 31,15% din voturi, fiind urmaţi de blocul electoral ACUM, alianţa pro-europeană formată din formaţiunile PAS şi DA (conduse de Maia Sandu şi, respectiv, Andrei Năstase) care au obţinut 26,84% din voturi.
Corporate report
Foto: pixabay.com

stratum

de 2899483518 HotNews.ro
Graba a stricat pe alocuri treaba în goana după serii mari de producţie, dar Tesla spune că are situaţia sub control Elon Musk o numeşte „fool cell”, dar maşina pe hidrogen „fuel cell” este considerată de mulţi experţi drept mai viabilă decât cea electrică – vom trăi şi vom vedea (dar nu la noi...)
Adrian Codirlasu, vicepresedintele AAFBR
Foto: LinkedIn

ANALIZĂ Impactul OUG 114 /19.12.2018 asupra pieţelor financiare româneşti

de Adrian Codirlasu HotNews.ro
OUG 114 adoptată la finalul lunii decembrie 2018, a introdus taxe semnificative/ cerinţe de capital extreme asupra unor sectoare economice, aceste măsuri afectând puternic profitabilitatea companiilor din energie, telecom, bănci şi putând merge până la eliminarea de pe piaţă, a societăţilor de administrare de fonduri de pensii Pilon II.


Claudia Pirvoiu
Foto: Hotnews

O veste pentru Viorica Dăncilă: Premierul este responsabil de ceea ce semnează

de Anti-babylonianism HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Opinii
Un premier conduce şedinţele de Guvern şi semnează actele normative care i se pun pe masă. Aşa prevede legea. Automat, prin semnătură, îşi asumă conţinutul şi efectele pe care acestea le produc în societate, fie că sunt pozitive, fie că sunt negative. Viorica Dăncilă fuge de această responsabilitate, invocând ca scuză faptul că un premier nu are timp să discute despre orice ordonanţă înainte de a o aproba şi nici trebuie să cunoască toate domeniile. Cu alte cuvinte, semnează fără să ştie ce semnează şi de aceea nu-şi asumă consecinţele. Îi dăm o veste: este prim-ministru şi, prin urmare, prim-responsabil pentru haosul din justiţie creat de OUG 7. Este responsabilă şi de haosul din economie creat de OUG 114.
Darius Valcov
Foto: Agerpres

Darius Vâlcov: Băncile nu vor pleca din România; vor avea în continuare profit cu 20-30% peste media UE

de V.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Revista Presei | Radio TV
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă pe probleme economice, consideră că băncile nu intenÅ£ionează să renunÅ£e la operaÅ£iunile din România, chiar dacă profitul lor nu va mai fi "de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene", ci doar cu 20-30 de procente mai mare după aplicarea prevederilor OUG 114/2018, notează Agerpres.
Cristi Danilet
Foto: Hotnews

(615) 239-8430

de MH HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Decizia ministrului Justiţiei de a abroga din OUG 7 doart articolul care le-ar fi permis şi judecătorilor să fie numiţi la şefia parchetelor este "un praf în ochi şi o abureală", pentru că rămân în vigoare multe alte prevederi care afectează independenţa magistraţilor, a declarat pentru HotNews.ro procurorul Cristi Danileţ. El afirmă că ordonanţa trebuie abrogată în totalitate, că judecătorii şi procurorii trebuie să continue protestele şi că singura soluţie este sesizarea Curţii Constituţionale.
Dan Badin
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Fiscalitatea şi bugetul în 2019: Ce putem înţelege, la ce ar trebui să ne aşteptăm?

de Dan Bădin Deloitte Romania
Direcţia politicii fiscal-bugetare este trasată, cel puţin pentru 2019, de controversata OUG 114 şi de buget. Cum până în acest moment niciunul dintre cele două acte nu a fost clarificat, mediul de afaceri se află într-o expectativă nu prea optimistă. Este o situaţie care riscă să creeze un cerc vicios al neîncrederii reciproce între actorii instituţionali şi cei privaţi cu efecte negative pentru întreaga economie.
Radu Craciun
Foto: Hotnews

Radu Crăciun, despre efectele OUG 114 asupra Pilonului II de pensii: Unii acţionari nu şi-au recuperat nici investiţia iniţială. Decizia este dacă să mai continue sau nu

de 6505734259 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Economie | Asigurari
"OUG 114 schimbă fundamental regulile jocului după care operăm. La nivelul industriei capitalul social trebuie mărit de 11 ori faţă de cel existent, dar sunt unii administratori care trebuie să-şi majoreze capitalul de 20 sau chiar de 22 de ori, ceea ce este nemaiîntânit", a declarat luni seara la DIGI 24, Radu Crăciun, preşedintele APAPR, asociaţie care reprezintă toţi cei 7 administratori de fonduri de pensii private din România. "Acţionarii sunt în faţa unei situaţii extrem de delicate prin care li se cere să aducă mai mult capital, dar fără ca acest capital să producă venituri. Decizia este dacă mai merită să continue sau nu, în condiţiile în care unii dintre ei nici măcar nu şi-au recuperat investiţia iniţială.", a spus acesta.
  • Vezi în articol care ar fi efectele asupra clienţilor dacă vor fi administratori care ies din piaţă.
Procuror Antonia Diaconu
Foto: facebook

INTERVIU Ce spun procurorii care nu au mers la întâlnirea cu Viorica Dăncilă. Antonia Diaconu: Întregul pachet de legi ale justiţiei legiferează punerea procurorilor sub control politic

de Robert Mihailescu HotNews.ro
16:35 7082824451
Noua Secţie specială pentru investigarea magistraţilor va avea conducerea desemnată de oameni politici şi devine, practic, un parchet paralel cu Parchetul General, afirmă, într-un interviu pentru HotNews.ro, procurorul Antonia Diaconu, co-preşedinte al Asociaţiei „Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”. Aceasta acuză, printre altele, şi prevederea potrivit căreia magistraţii pot fi eliberaţi din funcţie la constatarea pierderii bunei reputaţii: „o noţiune pentru care nu există, în prezent, criterii pentru o definire clară”.
Actualitate
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Guvernul vrea să impună cote obligatorii de refugiaţi pentru primării. Refugiaţii vor primi locuinţe sociale; Cum mimează guvernul consultări cu magistraţii

de Ionut Baias HotNews.ro
Business
Foto: Colaj foto

whitten tree

de Ionut Baias HotNews.ro
Standard&Poor's va evalua ratingul României în martie. E posbilă coborârea perspectivei sau chiar retrogradare la "junk", din cauza OUG 114. Surse din mediul financiar bancar susÅ£in...

TOP Cele mai fiabile maşini second-hand, de trei ani vechime, aflate pe piaÅ£a europeană. Recent apărut, Studiul de Fiabilitate J.D. Power dezvăluie care sunt cele mai fiabile modele de...
Alexandru Petrescu
Foto: Arhiva personala

Contre pe Facebook pe tema efectelor OUG 114 în telecom: Ministrul Comunicaţiilor îl acuză pe şeful Telekom de declaraţii 'neconforme cu realitatea'

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a cerut conducerii Telekom, unde statul român este acţionar minoritar, să rectifice declaraţiile privind impactul pe care l-ar avea OUG 114 asupra industriei telecom pe motiv că ar fi 'neconforme cu realitatea'. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, ministrul a postat pe Facebook o precizare în care susţine că ar fi eronate declaraţiile făcute vineri de şeful Telekom, Miroslav Majoros, legate de faptul că operatorii telecom ar fi taxaţi în mod discriminatoriu şi pentru activităţi non-telecom. "Îi recomand CEO-ului Telekom să fie mult mai riguros", spune ministrul.
Dialog Stroe-Fifor
Foto: Digi24

Digi 24: Fifor (PSD): „Banii din pilonul 2 de pensii erau nefolosiţi”. Stroe (PNL): „Se administrează privat, înţelegeţi?”

de (347) 862-5853 HotNews.ro
„Ministrul de Finanţe simulează un dialog” cu administratorii de pensii private, a acuzat deputatul PNL Ionuţ Stroe, la Jurnalul de seară, după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a recunoscut că „era bună o discuţie mai largă pe OUG 114”.


Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis cere Guvernului abrogarea OUG de modificare a legilor Justiţiei

de C.D. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Politic
Preşedintele Klaus Iohannis cere Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă prin care au fost modificate legile justiţiei, pe care o consideră un nou atac la adresa justiţiei independente.
Poduri in Capitala
Foto: Stirile ProTV

Ştirile ProTV: Podurile „fantomă” ale Capitalei. O construcţie este gata, dar nu poate fi folosită de şoferi

de Stirile ProTV Stirile ProTV
În timp ce şoferii din Bucureşti sunt blocaÅ£i în trafic, lucrările de infrastructură care ar fluidiza circulaÅ£ia sunt şi ele încremenite de neputinÅ£ă şi birocraÅ£ie.
Leonard Doroftei
Foto: Digisport.ro

7146490631

de Digisport Digisport.ro
18:28 5127907870
Leonard Doroftei, 48 de ani, a luat o decizie mai puţin aşteptată în procesul pe care îl are cu Primăria Ploieşti, care l-a obligat să evacueze pub-ul din imobilul cu bulină roşie pe care-l deţinea în centrul oraşului.
the-four-adn-ul-ascuns-al-amazon-apple-facebook-si-google
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

The Four. ADN-ul ascuns al Amazon, Apple, Facebook si Google

de 713-313-7389 HotNews.ro
Desi s-a scris mult despre Cei Patru in ultimele doua decenii, nimeni nu le-a surprins puterea si succesul uluitor la fel de bine ca Scott Galloway. In loc sa creada miturile pe care le propaga aceste companii, Galloway pune intrebari fundamentale. Cum s-au infiltrat Cei Patru in vietile noastre atat de mult incat e aproape imposibil sa-i evitam (sau sa-i boicotam)? De ce ii iarta bursa atat de usor pentru pacate ce ar distruge alte firme?

Actualitate politica
Foto: Colaj foto

877-792-7518

de I.B. HotNews.ro
Cât de puţin inventivi sunt cei care conduc alianţa PSD-ALDE! În februarie-martie 2017, atunci când românii au ieşit masiv în stradă pentru a protesta faţă de ticăloşia numită Ordonanţa 13 cu care şi-a început guvernarea...

„Închideţi repede geamurile şi uşile că vin să ne aresteze!” – cum s-au certat liberalii clujeni. Dispută aprigă în rândul liberalilor clujeni, la o şedinţă a Biroului Judeţean...
YouTube
Foto: Max Pixel

Youtube nu mai furnizează reclame canalelor video care promovează teoriile anti-vaccinare

de I.B. HotNews.ro
Canalele YouTube care alimentează teoriile anti-vaccinare nu vor mai beneficia de reclame şi nu vor mai câştiga bani, compania oprind deja difuzarea de anunţuri publicitare, informează Mediafax care citează BBC. Youtube a luat decizia după ce firmele care au descoperit că reclamele lor au fost difuzate alături de videoclipurile controversate au protestat.
Jair Bolsonaro
Foto: Wikimedia Commons

(248) 904-6297

de 773-317-9396 HotNews.ro
​Guvernul brazilian le-a cerut luni şcolilor să îşi filmeze elevii în timp ce aceştia cântă imnul naţional. De asemenea, sloganul de campanie al noului preşedinte Jair Bolsonaro va fi citit de către profesori în fiecare clasă, informează Reuters şi NBC World News, potrivit Euronews.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Republica Moldova: alegerile pe care toată lumea le-a pierdut. Dar ştim câştigătorul de peste patru ani!

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Pe vremuri, când învăÅ£am în facultate despre cum e cu democraÅ£ia, ni se spunea că întotdeauna cineva câştigă alegerile şi altcineva le pierde. Ei bine, nu mai e aşa. De câÅ£iva ani buni, în Europa a apărut un nou tip de scrutin – alegerile pe care toată lumea le pierde. Iar Republica Moldova este un exemplu perfect pentru asemenea alegeri, aşa cum Germania a fost un exemplu în acest sens, în septembrie 2017.
legaturi-pierdute-cauze-reale-ale-depresiei-si-solutii-surprinzatoare
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Ce provoacă depresia şi anxietatea? Si cum pot fi vindecate?

de A.V. HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 (727) 388-3926
Autorul carţii ​a suferit de depresie din copilarie si a inceput un tratament cu antidepresive cand era adolescent. I s-a spus de nenumarate ori ca problemele sale erau cauzate de un dezechilibru chimic din creier. La varsta adulta, dupa ce s-a specializat in stiinte sociale, a inceput sa cerceteze daca acest fapt era adevarat – si a aflat ca aproape tot ceea ce i se spusese despre depresie si anxietate era gresit.

Eugen Teodorovici, ministrul finantelor
Foto: Guvern

(859) 348-8726

de F.B. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 403-603-8306
Ora Guvernului s-a lasat cu jigniri din partea ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, la adresa opozitiei. În plenul Camerei Deputaţilor, unde a fost chemat sa dea explicatii cu privire la efectele OUG 114/2018, el a folosit un limbaj care nu face cinste funcţiei de ministru. Astfel referindu-se la membrii opoziţiei, în special la cei din USR, a folosit cuvinte ca "măscărici" sau a "năsui", făcând referire la Claudiu Năsui.
Viorica Dancila
Foto: Facebook

931-382-5668

de 651-271-3436 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care îi cere clarificări privind cele două ordonanţe de urgenţă pe justiţie adoptate săptămâna trecută şi îşi exprimă "dezamăgirea" că în întâlnirea pe care au avut-o în 7 februarie, la Bruxelles, nu i-a spus despre intenţia de adoptare a acestora. Oficialul european îi transmite premierului Dăncilă că "acum devine chiar urgentă" reluarea procesului de reforme în justiţie şi să se abţină de la orice măsuri care să răstoarne progresul realizat în ultimii ani.
Igor Dodon
Foto: Facebook / Igor Dodon

Financial Times: Moldova în faÅ£a unei perioade de tocmeli politice după scrutinul neconcludent

de 802-453-2171 HotNews.ro
Partidul Socialist pro-Rusia a câstigat cele mai multe locuri la alegerile din Moldova, dar a ratat cu puÅ£in obÅ£inerea majorităÅ£ii, punând Å£ara est-europeană în faÅ£a unei perioade de incertitudini politice şi a posibilităÅ£ii convocării unor noi alegeri, potrivit rador care citează (410) 239-2806.
Valentin Lazea
Foto: Hotnews

Economistul şef al BNR: Înţeleg că cei 7 administratori din Pilonul II se gândesc să se retragă din România

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăţi de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, a declarat luni Valentin Lazea, economist-şef al BNR, în cadrul Romanian Stock Market Summit. ”Din ce înţeleg eu din discuţia cu Asociaţia Pensiilor administrate privat, marea majoritate, dacă nu toate cele 7 societăţi de administrare ale Pilonului II se gândesc să se retragă din România, deoarece condiţiile li se par excesiv de oneroase. Un efort financiar mare pentru un câştig inexistent. 7,25 milioane persoane ar avea de suferit”, a spus Lazea. Efectele Ordonanţei de Urgenţă 114/2018 ar putea să inverseze procesul de atingere a bursei a statutului de piaţă emergentă, fiind afectate investiţiile, pensiile şi finanţarea Guvernului, a mai adăugat Lazea.
Sediul CSM
Foto: Agerpres

Sesizare a CSM privind preluarea dosarului Tel Drum-Dragnea de către Secţia specială de anchetare a magistraţilor

de (302) 757-5389 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 8065940052
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, luni, sesizarea comisiei de concurs a SecÅ£iei de anchetă a magistraţilor pentru verificarea unor posibile nereguli referitor la activitatea acesteia. Decizia a fost luată la solicitarea unuia dintre membrii CSM, în contextul solicitărilor repetate transmise de secţia specială către DNA pentru a prelua dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracÅ£ional, abuz în serviciu şi infracÅ£iuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinÅ£a acordării de contracte.
Cristina Tarcea
Foto: Captura Antena 3

Şefa instanţei supreme, despre OUG 7: Dacă nu se intervine urgent, vom avea aceleaşi probleme cu completurile de 5

de V.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Revista Presei | Radio TV
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a anunţat luni seară, într-o emisiune la Antena 3, că ordonanţa pentru modificarea legilor justiţiei schimbă din nou reglementările privind completurile de 5 judecători de la instanţa supremă, ceea ce va duce la noi probleme.
  • Tarcea, despre avizul cerut de Toader pe OUG 7: Lipsă de sinceritate şi dialog; ordonanÅ£a - picătura care a umplut paharul
  • Tarcea: Legea nu prevede tragerea la sorÅ£i a completurilor de 3 / Despre judecătorii "puşi cu mâna" în dosare: Legende urbane


Nicolae Oaca
Foto: Hotnews

(937) 947-1489

de Dr. Nicolae Oaca HotNews.ro
La finele săptămânii trecute se anunţa că S.N. Radiocomunicaţii a început implementarea televiziunii terestre digitale, semnând, în fine, contractul pentru furnizarea echipamentelor de emisie necesare reÅ£elei naÅ£ionale de televiziune digitală terestră, care va fi utilizată pentru a transmite posturile publice de televiziune. Să remintim că Radiocomunicaţii a obţinut licenţele pentru trei multiplexe in iunie 2014 şi că în România trecerea de la televiziune terestră analogică la cea digitală trebuia să se termine până la 17 iunie 2015, conform acordului Geneva 2006.
Amendament ANRE
Foto: Hotnews

Document Cristina Prună, USR: Unde se va duce o parte din taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie? Pe locuinţe de serviciu pentru angajaţii ANRE

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
O parte din taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie se va duce pe case şi maşini de serviciu destinate salariaţilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, care vor fi atribuite de şeful instituţiei, anunţă Cristina Prună, deputat USR. În plus, prin derogare de la lege, şeful ANRE va putea aproba cheltuielile de capital, prin ordin, indiferent de valoarea lor. În acest sens, au fost depuse amendamente la o iniţiativă legislativă care va fi discutată marţi, în Comisia de industrii din Camera Deputaţilor.
Violator
Foto: Stirile ProTV

(405) 522-1476

de 2145454899 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Violatorul recidivist Iulian Fentzel, arestat preventiv acum pentru două violuri, fusese eliberat condiţionat din penitenciar unde ispăşea o pedeapsă pentru viol, beneficiind şi de Legea 169/2017, a recursului compensatoriu, adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE, în luna mai 2017.
Putin
Foto: Agerpres

peronium

de I.B. HotNews.ro
0:40 thorn tree
Avizului Serviciului NaÅ£ional de InformaÅ£ii cu privire la Pericolele de Nivel Mondial, din acest an, precum şi mărturiilor unor înalte oficialităÅ£i din domeniu aflate în senat, americanii se pot aştepta ca Rusia lui Vladimir Putin să-şi continue eforturile de agravare a tensiunilor sociale, politice şi rasiale din Statele Unite şi printre aliaÅ£ii acestora, potrivit Rador, care citează 610-931-7303.
George Pell
Foto: Wikimedia Commons

Cardinalul australian George Pell, găsit vinovat de abuz sexual

de I.B. HotNews.ro
Cardinalul George Pell a fost găsit vinovat de abuz sexual de către o Curte de Justiţie din Australia, devenind figura bisericească de cel mai înalt rang declarată vinovată de o astfel de acuzaţie, relatează BBC şi CNN.
Spital din Romania
Foto: AGERPRES
 documente
(25 Feb 2019) PDF, 4MB

8189071678

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 7348548823
Şpaga din spitale, infecţiile intraspitaliceşti şi investiţiile insuficiente reprezintă principalele 3 probleme la care românii se gândesc atunci când este vorba despre sistemul sanitar, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale. Doar 9% dintre români cred că PSD va construi 8 spitale regionale, aşa cum a promis în programul de guvernare, arată acelaşi sondaj.
Sosie Kim Jong Un
Foto: youtube.com

Vietnamul a expulzat sosia lui Kim Jong Un, cu două zile înaintea summitului cu Donald Trump / Sosia lui Trump rămâne

de (703) 707-0184 HotNews.ro
22:53 214-788-7965
Sosia lui Kim Jong Un, reţinută în Vietnam înaintea unui summit între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump, a fost expulzată luni, scrie AFP, care notează lipsa de umor a regimului autoritar vietnamez.
Elizaveta Peskova
Foto: Instagram

​Fiica purtătorului de cuvânt al lui Putin, stagiară la Parlamentul European

de 713-583-0601 HotNews.ro
O fiică a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin, Elizaveta Peskova, efectuează un stagiu la Parlamentul European, a declarat luni pentru AFP angajatorul său Aymeric Chauprade, fost consilier pentru afaceri internaţionale al lui Marine Le Pen, care spune însă că aceasta nu are niciun acces la documente sensibile.
Daniel Horodniceanu, seful DIICOT
Foto: Agerpres

2294511996

de MH HotNews.ro
20:46 479-508-1361
Măsura anunţată de ministrul Justiţiei - abrogarea articolului din OUG 7 care le dădea posibilitatea şi judecătorilor să fie numiţi la conducerea parchetelor - nu este suficientă sub nicio formă, soluţia fiind abrogarea în totalitate a ordonanţei 7, dar şi a ordonenţelor de urgenţă din 2018 privind modificarea legilor justiţiei şi Secţia pentru anchetarea magistraţilor, care reprezintă o intruziune fără precedent a Executivului în activitatea judecătorească, a declarat pentru HotNews.ro procurorul Daniel Horodniceanu, fost şef al DIICOT, La rândul său, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Constanţa, Viorel Teliceanu, spune că "magistraţii sunt suficient de inteligenţi încât să îşi dea seama că este doar un praf în ochi aruncat de ministrul Justiţiei".
Uiguri din China
Foto: Wikimedia Commons

Washington Post: China a transformat Xinjiang într-o zonă de represiune - şi într-o înspăimântătoare fereastră către viitor

de 289-264-9629 HotNews.ro
Populaţia minoritară uigură musulmană din provincia chineză Xinjiang numără cel puţin 11 milioane de locuitori, dar foarte probabil este considerabil mai. Gândiţi-vă, aşadar, la amploarea aparatului de supraveghere a uigurilor, în lumina recentei scurgeri în presă a unei baze de date care arată că aproximativ 2,5 milioane de persoane din Xinjiang sunt monitorizate de camere de luat vederi şi de alte dispozitive, potrivit 618-279-1645, citat de Rador.

EUObserver: RelaÅ£iile Italia-Rusia reliefează ameninÅ£area la adresa democraÅ£iei UE

de 6093350468 HotNews.ro
În spatele uşii maronii a unui bloc rezidenÅ£ial din Moscova se află sediul companiei Orion LLC. Misterioasa entitate, care are un domeniu eclectic de specializări, este deÅ£inută de două personalităÅ£i marcante ale partidului italian Liga: Gianluca Savoini şi Claudio d'Amico, consilier pentru politică externă al partidului. Ambii exercită o influenÅ£ă semnificativă, dezvăluie 252-230-2434, citat de Rador.
Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului
Foto: Wikimedia Commons

Arhiepiscopia bisericilor ruseşti din Occident se îndepărtează de Constantinopol

de R.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 4187081824
Arhiepiscopia bisericilor ruseşti din Europa occidentală, reunită în adunare generală extraordinară, a votat împotriva autodizolvării, solicitată de Patriarhatul din Constantinopol, scrie publicaţia (808) 995-3793. De soarta acestei arhiepiscopii ar fi interesat Patriarhatul Moscovei dar şi cel al României.
Mohammad Javad Zarif
Foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency

(226) 225-8827

de sea time HotNews.ro
Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, şi-a anunţat luni seară demisia, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Instagram, relatează BBC şi Reuters.
Ghiocei
Foto: Pixabay.com

7013922899

de V.M. HotNews.ro
Media maximelor termice prognozate pentru următoarele două săptămâni va ajunge, în anumite intervale, şi la 15 grade Celsius, în timp ce precipitaÅ£iile vor apărea după 1 martie, la nivelul întregii Å£ări, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 25 februarie - 10 martie, publicată luni de AdministraÅ£ia NaÅ£ională de Meteorologie, scrie Agerpres.
Gheorghe Hagi
Foto: fcviitorul.ro

Gheorghe Hagi crede că atacul lui Viera la Ianis a fost planificat împreună cu Eugen Neagoe de la vestiar

de 8146882730 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Sport | Fotbal
Tehnicianul Viitorului, Gheorghe Hagi, crede că atacul lui Viera asupra lui Ianis a fost unul planificat împreună cu antrenorul de la vestiar, considerând că scopul a fost scoaterea din joc a căpitanului echipei sale. Hagi nu doreşte să sesiseze comisiile nici în cazul lui Viera, nici în cazul arbitrului Marcel Bârsan, care nu a dat nici măcar fault la acel atac din debutul reprizei secunde.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

3053071932

de Contributors.ro
10:12 734-730-5569
Rolul acestor alegeri este doar să legitimeze regimul politic autoritar electoral de la Chişinău, afirmă analistul Arman Goşu, într-un interviu pentru Contributors.ro. ​Acesta face trei scenarii post-electorale: Plahotniuc fură deputaţi de la alte partide şi-şi face majoritate simplă; mare coaliţie între democraţi şi socialişti (67 deputaţi din 101); alegeri parlamentare anticipate în vară, odată cu cele locale.
Energie
Foto: Hotnews

516-490-6570

de Antaeus HotNews.ro
Efectele negative ale OUG 114/2018 încep să îşi facă apariţia în zona de energie. Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) intenţionează să majoreze cu aproximativ 2,5% tarifele de distribuţie a energiei electrice, din cauza taxei de 2% pe cifra de afaceri. Mai departe, această majorare se va vedea cel mai mult în facturile consumatorilor industriali, cele mai afectate fiind IMM-urile. Aceasta în condiţiile în care la consumatorii casnici, tarifele vor fi plafonate timp de trei ani. Pentru a rezista pe piaţă, consumatorii industriali vor scumpi ceea ce produc. În final, cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt tot persoanele cu venituri mici.
Protest Piata Victoriei
Foto: Hotnews

Recorder: Lupul dacic proiectat pe sediul Guvernului ne costă 1,2 milioane de lei, iar banii merg la o firmă înfiinţată de Sebastian Ghiţă

de V.M. HotNews.ro
17:44 unshrunken
În timp ce mii de oameni manifestau duminică seară, în faţa Palatului Victoria, pentru independenţa justiţiei, pe clădirea Guvernului trona proiecţia luminoasă a unui lup dacic, logoul României pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Paradoxul - scrie Recorder.ro - e că banii pentru proiecţie merg către o firmă controlată de Sebastian Ghiţă, un personaj fugit din ţară pentru a scăpa de justiţie şi pe care statul român nu pare preocupat să-l repatrieze, dar e preocupat să-i alimenteze afacerile.
Donald Trump si Vladimir Putin, la Helsinki
Foto: Captura Facebook

El Pais: Poate era "Trumputin" să transforme UE într-o putere militară?

de Ionut Baias HotNews.ro
Europa impulsionează iniÅ£iative de integrare a apărării. Dar pentru a obÅ£ine progrese semnificative este nevoie de depăşirea viziunilor divergente, de cheltuieli mai mari şi de o amplă dezbatere publică, potrivit El Pais, citat de Rador.
Politia da amenzi
Foto: Facebook - Politia Romana

Proiect adoptat de Senat: Şoferii vor putea cere anularea a 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme educative

de V.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Politic
Senatul a aprobat, luni, un proiect de lege care prevede că şoferii pot cere anularea a două puncte de penalizare în urma vizionării unor materiale educative despre urmările grave ale neatenÅ£iei în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan, informează Mediafax.
Lia Savonea
Foto: Agerpres

Curtea de Apel Braşov a decis iniţierea procedurii de revocare din funcţia de membru al CSM a Liei Savonea, preşedintele Consiliului

de Red HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Curtea de Apel Braşov a decis, cu majoritate de voturi, iniţierea procedurii de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a Liei Savonea, preşedintele CSM, au declarat, pentru HotNews.ro, surse apropiate dosarului.
DIICOT
Foto: DIICOT

210-509-0247

de 289-880-6024 HotNews.ro
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anunţă că îşi va suspenda activitatea între orele 08.00-12.00 în fiecare zi, începând de marţi şi până în 8 martie, timp în care vor fi soluţionate doar urgenţele, în semn de protest faţă de Ordonanţa de Urgenţă care modifică cele trei legi ale justiţiei. Procurorii DIICOT spun că în această perioadă vor soluţiona doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii care nu suportă amânare.
Viorica Dancila
Foto: AGERPRES

Viorica Dăncilă: Nu renunţăm la OUG pe legile justiţiei

de R.M. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Actualitate | Esenţial
Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, înainte de o întâlnire cu o parte a reprezentanţilor asociaţiilor de magistraţi şi ai CSM, că Guvernul nu va renunţa la ordonanţa de urgenţă 7/2019 care modifică legile justiţiei.
Olimpici romani
Foto: Facebook
SecÅ£iune susÅ£inută de MedLife

Olimpiada de Matematică 2019 – etapa locală. Subiectele primite de elevii din clasele V-VIII

de Redactia HotNews.ro
16:19 2082774525
Elevii de gimnaziu au susÅ£inut olimpiada de matematică, faza locală. Inspectoratele şcolare judeÅ£ene au publicat subiectele şi baremele pe care elevii din clasele V-VIII le-au primit. Olimpiada de Matematică – etapa judeÅ£eană va ave loc pe 16 martie 2019. Etapa naÅ£ională a Olimpiadei de Matematică va avea loc în 20 – 26 aprilie 2019 - judeÅ£ul Hunedoara.
Strada Rahmaninov 2E-3
Foto: Hotnews

(407) 917-1447

de 5613107282 HotNews.ro
15:26 434-774-7882
Consiliul Local Sector 2 a aprobat construirea unui bloc cu parter şi două etaje pe strada Rahmaninov 2E, pe spaţiul verde dintre trei blocuri, practic grădina interioară a acestora. Cetăţenii din zonă s-au opus proiectului deoarece noua clădire le ia lumina şi distruge spaţiul verde, dar consilierii PSD-UNPR nu au ţinut cont de părerea lor. Acum aceştia îşi vor căuta dreptatea în instanţă.
Radu Craciun
Foto: Hotnews

7403520591

de Adrian Vasilache HotNews.ro
"Deciziile strategice de ieşire sau rămânere pe piaţă din România nu fac obiectul discuţiilor în cadrul Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), ci sunt luate în mod individual, independent, de către fiecare administrator în parte", au precizat pentru HotNews.ro, oficialii Asociaţiei. Contactat de HotNews.ro, Radu Crăciun, preşedinte al APAPR şi director general al BCR Pensii, a spus că o astfel decizie este individuală şi confidenţială şi a dat detalii despre efectele OUG 114 şi reacţia clienţilor în cadrul companiei pe care o conduce.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

6314721795

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
În căutarea titlului cu numărul 100 din carieră, Roger Federer a ales să participe la turneul de la Dubai, unul de-al casei pentru campionul elveţian (Mister Perfect şi-a trecut în CV şapte titluri la Dubai, între 2003 şi 2015). Meciul din primul tur nu a reprezentat o plimbare prin parc pentru Fedex, acesta impunându-se în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-1, împotriva lui Philipp Kohlschreiber. Vântul a jucat un rol important, de asemenea s-a putut observat în unele momente lipsa meciurilor oficiale din picioarele elveţianului.
Oscar
Foto: Libre shot

888-572-3823

de uncivilness HotNews.ro
Duminică, 24 Feb 2019 Magazin
Gala de decernare a Premiilor Oscar 2019, aflată în acest an la cea de-a 91-a ediÅ£ie, şi-a desemnat câştigătorii.
Dragnea si Tariceanu
Foto: Agerpres

9036940418

de Clarice Dinu HotNews.ro
Biroul permanent al Senatului a respins solicitarea PNL de a dezbate în plenul de luni al forului legislativ cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu.
Spitalul Marius Nasta
Foto: marius-nasta.ro

4187706597

de (415) 760-6195 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 3252042492
Încă un pacient infectat cu acinetobacter, internat la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", a murit, a declarat luni, pentru HotNews.ro, managerul spitalului, Beatrice Mahler. Numărul pacienţilor care au murit după ce s-au infectat cu acinetobacter a urcat la patru.Alte titluri din Actualitate:

Donald Tusk: Un termen suplimentar pentru Brexit ar fi o soluţie raţională
504-378-9868
Procurorii din CSM, scrisoare către Viorica Dăncilă: Guvernul permanentizează practica lipsei de dialog instituţional şi de consultare a sistemului judiciar
DNA a cerut în instanţă ascultarea interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă
Ponta susţine că primarilor PSD li s-a interzis să se întâlnească cu Corina Creţu: „Am înÅ£eles că au fost sunaÅ£i să nu vină”
libelist
Turismul medical, în creştere: 10% dintre turiştii cazaţi în hotelurile din oraşele mari sunt rude ale bolnavilor din spitale sau străini care vin în România pentru tratamente mai ieftine
E oficial. Ministerul EducaÅ£iei a publicat ordinul care prevede că anul şcolar 2019-2020 începe pe 9 septembrie
Creşte numărul afacerilor de familie din IT - studiu
Rami Malek a căzut de pe scenă la ceremonia Oscar 2019
Dăncilă promite o fotografie care arată „adevărata relaţie” cu Timmermans: „Nu m-a evitat deloc la Congresul PES”


ECONOMIE

Warren Buffett
Foto: Agerpres

Warren Buffet: Americanii bogaţi sunt evident impozitaţi prea puţin

de Anamaria Apostoiu HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Economie | Finanţe
Miliardarul american Warren Buffett, CEO al Berkshire Hathaway Inc, a declarat luni că oamenii bogaţi, inclusiv el însuşi, nu plătesc suficiente taxe, relatează 419-575-1647.

​Decembrie şi ianuarie - două luni de scădere a industriei (barometrul industrial)

de DP HotNews.ro
9:18 2545623430
În industrie, activitatea extrem de slabă din decembrie s-a prelungit şi după anul nou, deşi în ianuarie vedem şi mici semne de redresare, se arată în ediţia pe februarie a Barometrului Industrial. Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producÅ£ia, comenzile, stocurile, angajările şi alÅ£i parametrii au crescut sau au scăzut faÅ£ă de luna precedentă. Un index bazat pe raportul net dintre răspunsuri semnalează expansiune dacă trece de 50 de puncte şi contracÅ£ie dacă scade sub 50.
Honda Civic hatchback
Foto: Honda

209-322-9690

de 650-274-5969 HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Economie | Auto
Honda confirmă anunţurile apărute luni şi spune că va închide în 2021 uzina de la Swindon unde lucrează 3.500 de oameni. Compania spune că tot atunci va opri producţia Civic sedan în Turcia. Uzina de la Swindon este a patra cea mai mare fabrică auto din UK. Compania niponă nu a dat vina pe Brexit, ci pe întregul climat în schimbare din industria auto mondială.


SPORT

Roger Federer (3)
Foto: ausopen.com

Roger Federer, participarea la Roland Garros şi cum răspunde la speculaţiile că s-ar putea retrage la finalul acestui sezon

de 4076619856 HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 Sport | Tenis
În urmă cu doar câteva zile, Roger Federer şi-a bucurat fanii anunţând că va participa la Roland Garros, după o pauză de trei sezoane. Informaţia a venit însă la pachet şi cu zvonul conform căruia Fedex va merge la Paris pentru că ar fi ultima dată când va fi putea fi văzut pe Chatrier. Elveţianul a clarificat, cel puţin pentru moment, lucrurile precizând cum a luat decizia de a juca pe zgură în sezonul 2019.
Viera, atac brutal asupra lui Ianis Hagi
Foto: Captura Digi sport

Ousmane Viera: "Îmi cer scuze faÅ£ă de Ianis. A fost un fault foarte dur, mi-am dat seama când am văzut imaginile"

de (310) 525-6878 HotNews.ro
Fotbalistul echipei Sepsi, Ousmane Viera, a declarat luni seară, la Digi Sport, că i-a cerut iertare lui Ianis Hagi după faultul dur de la meciul cu FC Viitorul, el menÅ£ionând că îi pare foarte rău.
Kindarena
Foto: Facebook

FedCup, semifinale: Franţa vs România se va disputa pe zgură

de A.I. HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 970-398-1070
Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, luni, suprafaţa de joc pe care se va disputa semifinala FedCup cu România, de la Rouen. Astfel, pe 20 şi 21 aprilie meciurile vor avea loc pe zgură.


Bancul zilei

Bancul zilei: Pisica sau soacra

de S.A. HotNews.ro
Am un respect deosebit pentru pisici.

Mi-am dus pisica în alt oraş, am lăsat-o la groapă de gunoi, printre boschetari, fără nici o posibilitate de supravieţuire.


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Colaj foto

9167216168

de pockmanteau HotNews.ro
Scandal de proporţii în familia Kardashian – Jordyn Woods prinsă cu iubitul lui Khloe Kardashian. Prietena cea mai bună a lui Kylie Jenner, Jordyn Woods, a fost surprinsă fiind...

Premiile Oscar 2019. Totul despre gala de la Los Angeles. Cel mai important eveniment cinematografic al anului se apropie cu paşi repezi, iar emoÅ£iile sunt mari de ambele părÅ£i, atât în...
faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: ​​A fost inventată casca pentru vise plăcute; Cercetătorii au îmbrăcat caii în costume pentru a afla de ce au zebrele dungi; Povestea “Regelui Ciolanului” din România

de (336) 898-6468 HotNews.ro
O femeie a aflat că suferă de cancer după ce a postat o fotografie pe internet cu unghiile sale. Jean Taylor din Wigan a povestit pe o reţea de socializare că iniţial...

7 secrete pentru o faÅ£ă de Oscar: de la placentă de oaie la venin de şarpe şi spermă de taur. Masca de faÅ£ă organică realizată din spermă de taur a fost...
utile
Foto: Colaj foto

8312009563

de Cristina Filip HotNews.ro
Luni, 25 Feb 2019 8288448118
De ce masajul scalpului ajută părul să fie sănătos. Unele studii confirmă faptul că masajul propriu-zis, cu sau fără o loţiune specială, efectuat...

Recapătă-Å£i tinereÅ£ea! Cele mai eficiente tratamente antirid. Ridurile nu iartă nicio persoană. Mai devreme sau mai târziu, în funcÅ£ie de genă şi de stilul de viaÅ£ă al fiecăruia, ele apar pe...

7:16 2693763396
5:42 8506296244
Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Ziua Îndrăgostiților pentru părinți: mai întâi somn de nevoie, după sex pe mutește
Pentru părinți e Ziua Îndrăgostiților atunci când se poate :)
(415) 242-4528
Comunismul a tăiat aripile mintii.
aster ray
Cum am răscolit casa în căutarea bucuriei
Băiatul meu are părul lung. Dragi oameni buni, vedeți-vă de treabă!
”băiatul care nu mai e băiat” pentru că are plete
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
774-406-2153
....​
2144784905
El a fost ridicat de cei din primele rânduri, iar paramedicii i-au acordat câteva îngrijiri...
Bancul zilei: Totul despre premiile Oscar
O actriță de la Hollywood povestește unei proaspete cunoștinte, venite în vizită, cum s-a cunoscut cu un regizor celebru.- Chiar din primele momente, mi-a spus: "dacă ma asculți și faci exact ce-ți spun, iți garantez, draga mea, că în maximum un an vei avea un Oscar".- Și?- Și chiar așa...
Bancul zilei: Pisica sau soacra
Am un respect deosebit pentru pisici. Mi-am dus pisica în alt oraș, am lăsat-o la groapă de gunoi, printre boschetari, fără nici o posibilitate de supraviețuire.
citeste mai multe (765) 457-4550


Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. 3173320334.
hosted by
powered by
developed by
mobile version